2009 - GR5

GR5 waarom eigenlijk?

Ik was in de zomer van 2009 samen met wat vrienden naar de Ecrin getrokken om daar weer te genieten van de bergen. In totaal waren we met zijn zessen. Vanuit een camping in het dal hebben we mooie wandeltochten gemaakt. Het was weer lekker om in de Alpen te zijn. De groep bestond uit drie goede vrienden en twee vrienden van vrienden. Deze twee waren nog niet echt bekend met de Alpen en voor hen was iets heel nieuws. Ik vond het weer prachtig om in de Alpen te zijn en daarin ook deze twee een beetje wegwijs te maken.

Na de twee weken wandelen zou het voorbij zijn. Ik had echter nog een week vakantie over en dat gold ook voor Mic. Al snel hadden we het plan opgevat om een stuk van de GR5 die daar inde buurt te lopen. Dit heeft een reden: Mic is samen met haar broer stukken van de GR aan het lopen en ze heeft al een flink stuk gedaan. De GR5 is haar route en ik?...... Ik vind het lekker om een stuk te trekken. Bovendien had ik al gemerkt dat Mic goed gezelschap is. Zij was een van de vrienden van vrienden en was nog onbekend in de Alpen.

We zijn gestart in Briançon. Maar pas nadat we ieder een lichtgewicht hangmat hadden aangeschaft.

Het verslag heb ik grotendeels (zeker de foto's) gekopieerd uit het verslag van Mic en aangepast naar mijn kant van het verhaal. Dit is de link naar de site van Mic{jcomments off}