voorbereiding 2

7 februari 2010

De voorbereidingen voor de fiets reis naar het oosten vorderen. Van Visumwinkel gehoord dat mijn Russisch visum al in mijn paspoort staat. Mijn huis is bijna verkocht en vorige week heb ik mijn ontslagbrief op het bureau van mijn baas neergelegd. De vertrekdatum komt nu ook rap dichterbij...

Om gemotiveerd te blijven voor de tocht ga ik zo nu en dan fietsen. Vandaag was zo'n moment. Ik heb 62 km gereden, maar ik kan niet echt zeggen dat ik heb genoten. Het is nu nog te koud en te vochtig. Ik ben geen mooiweerfietser. De elementen mogen best wel meedoen, maar het is nu al te lang achter elkaar hetzelfde. Dus het is eigenlijk snakken naar verandering. Dat zal tijdens mijn reis naar het oosten wel geen probleem zijn.

Het is leuk om te merken hoeveel support je krijgt als je zegt dat je op wereldreis gaat. Ik heb zelf gewoon leuke gesprekken met call-center medewerkers. Ik ben heel veel abonnementen aan het afzeggen dus ik doe veel call-centers aan. Het lijkt ook wel dat daardoor ook al die administratie een stuk makkelijker gaat.

Ik moet nog uitzoeken hoe ik een kaartje van de geplande route op de website kan krijgen. Hoewel ikzelf ook niet helemaal weet waar ik heen ga.