Laos 2

3 dec 2010

Louang Prabang (Laos) - Ja, het is echt vakantie volgens het rust, reinheid en regelmaat principe. 's ochtends en 's avonds ga ik naar de bibliotheek van een middelbare school en tussendoor slaap ik, lees ik of wandel wat door het stadje.

Na al dat gefiets is het heerlijk om echt een langere tijd op een plaats te zijn. Op een een of andere manier zit er rond een fietsdag altijd stress. Kan ik een goede slaapplaats vinden?, is dit eten goed en genoeg? enzovoort. Nu denk ik al twee weken alleen aan welke tijd ik uit mijn bed kruip, welk ontbijt ik van de menukaart kies en of ik gewoon in het guesthouse eet of in een van de vele restaurants. Heerlijk is het ook weer om mijn hersens te laten kraken. Eergisteren moest ik aan een groep meisjes "a shimmering blue satin slip-dress with spaghetti straps" uitleggen. Nou, dan heb je erg veel lol. De woorden "kidding" en "joke" waren daarna makkelijker te verklaren.

Hoe ik opeens in die bibliotheek terecht ben gekomen? Tsja, in het guesthouse waar ik zit waren ook vrijwilligers aanwezig die Engelse les geven. Ook waren ze op gezette tijden aanwezig in de bibliotheek van de school om kinderen te helpen met problemen met Engels. Als je 's ochtends wakker wordt met de gedachte van: "ik wil even een tijdje niet fietsen" en Juha en Hanna (een fins koppel die vrijwilligerswerk deden) nemen je mee naar de bibliotheek te komen, was ik gauw om. Dit ga ik doen. De avond daarvoor hoorde ik dat mijn fietsrendezvous in Hanoi of Bangkok niet doorging, dus ik had geen tijdschema meer.... alle tijd, op een mooie plek en ook nog iets leuks te doen.

Het is geweldig leuk om met de kinderen te werken en we hebben samen erg veel lol. Of het werkelijk zin heeft? ach, misschien, misschien niet, maar het is niet verkeerd. Waarschijnlijk lever ik een grotere bijdrage aan de ontwikkeling van Laos door mijn verlengde verblijf en de Beerlao die ik drink. Beide geven me ook grote voldoening.

Hieronder is een film te zien die Johu (het mannelijk deel van het fins koppel) gemaakt heeft. Ik ben ook te zien tussen 2:17 en 3:15. Op de eerste shot, ik ben te zien ergens in de achtergrond, ben ik waarschijnlijk iets meisjesachtig aan het uitleggen.

 

Als er niets te zien valt klik dan http://www.youtube.com/watch?v=0il1qXWnQj8

Morgen ga ik weer op pad, denk ik, ga in ieder geval richting Vientiane en tot die tijd kan nadenken over het vervolg van mijn route. Ik heb een visum voor Vietnam dat 5 januari begint te lopen en dan voor dertig dagen. Ik denk dus dat het eerst afzakken langs de Mekong wordt en dan doorsteken naar de Vietnamese kust (zee!!!!!) en dan door de Mekong delta terug naar Cambodja enzovoort. Nog steeds genoeg tijd en genoeg zin om te reizen.

3 december 2010 - 01.jpg 3 december 2010 - 02.jpg 3 december 2010 - 03.jpg 3 december 2010 - 04.jpg 3 december 2010 - 05.jpg 3 december 2010 - 06.jpg 3 december 2010 - 07.jpg 3 december 2010 - 08.jpg 3 december 2010 - 09.jpg 3 december 2010 - 10.jpg 3 december 2010 - 11.jpg