Cambodja 2

17 feb 2011

Kampong Thom - Vandaag feest gevierd op het midden van de weg in "the middle of nowhere". Ik heb 20.000 km gefietst! Reden genoeg om een moment stil te staan, mijn armen in de lucht te steken en een overwinningskreet te slaken.

Het moment is natuurlijk volkomen willekeurig en op het moment dat mijn teller van 19.999 km naar 20.000 km sprong, reed ik net tussen dorre rijstvelden. Geen mens te zien, behalve die vijf jongetjes die daar toevallig stonden. De blik in ogen sprak boekdelen. Ze snapten helemaal niets van die "Farang". Met grote ogen staan ze me aan te staren. Mijn uitleg lukt niet helemaal en het lukt me ook niet de oudste te overreden om een foto van me te maken in mijn overwinnngsroes. Verderop is een een paaltje en daar zet ik mijn fiets tegen en neem met de zelfontspanner wat foto's. De jongetjes zijn me gevolgd en blijven me aan staren.

Ach, ik snap het wel. Je loopt wat met je vriendjes te vervelen,. Komt er een enorme man aangefietst op een enorme fiets. Die stopt plotseling, maakt rare armbewegingen en schreeuwt iets onverstaanbaars......

Voor de rest ...... mijn gedrag zou ook een uiting van een zonnesteek kunnen zijn. Het is in de middag nu bloedheet. Water, water en nog meer water, afgewisseld met cola en fanta en in de avond aangevuld met bier. Morgen weer de binnenlanden in, Joehoe!

Later meer verslag.

17 februari 2011 - 1.jpg 17 februari 2011 - 2.jpg 17 februari 2011 - 3.jpg 17 februari 2011 - 4.jpg