Duitsland

10 april 2010

Suzanne heb ik net op de trein terug naar Rotterdam gezet. Afscheid met tranen, want we hebben een leuke tijd samen gehad. Nu echt in mijn uppie. Een jaar lang weg waar ben ik aan begonnen?

Het weg rijden van mijn huis ging goed. Het was leuk dat er wat familie, vrienden en collega´s waren. Het was zeer hectisch voor mij. Het huis ga ik namelijk ook verlaten. Een soort afscheid van alles wat ik materieel heb of nu..... ´had´. Natuurlijk was het erg lekker dat Suzanne erbij was die op het juiste moment even een aai kon geven.

 

Rob (mijn ex-grote baas) heeft een film gemaakt van mijn vertrek

Na Wijnandsrade zijn we ´gewoon´ gaan fietsen. Binnendoor over bekende wegen tot in Landgraaf waar het al onbekend werd. Daar begon het fietsreisen. In Hertzogenrath meteen gestopt voor Kafee mit Kuchen om te vieren dat we de grens over waren. Uiteindelijk in Untermaubach gestopt. Het fietsen ging goed en de heuvels waren goed te nemen. Wel mijn balhoofd moeten afstellen wat begon te klapperen bij het remmen in de afdaling. We hebben geslapen op een gedoog camping. We mochten daar staan voor 2 euro per persoon, goedkoop maar dan ook zonder douche. De eerste nacht was meteen ook koud.

De volgende dag door gereden totdat we bij de Rijn uit kwamen. We hebben de regenpakken aangehad, maar het was geen kommer en kwel. Heel veel veldleeuwerikken bijvoorbeeld. Bij de Rijn een slokje Weinbrand genomen om de eerste mijlpaal te vieren. De volgende twee dagen hebben we langs de Rijn gefietst en het weer werd telkens beter. Fiets nu in driekwartbroek en een t-shirt! De lente springt uit zijn knoppen en veel bloeiende kersenbomen en magnolia´s. Vanaf Mainz de rivier verlaten en door uitgestrekte bossen (langs de startbaan van vliegveld Frankfurt a.M.). Weer heel anders dan langs een rivier. Met veel hulp van de zeer vriendelijke Duitsers vinden we een camping langs een snelweg en een spoorlijn. We zetten lukraak onze tent op en proberen te douchen, maar dat kan niet omdat de toiletgebouwen alleen voor vaste bewoners toegankelijk zijn. Gelukkig vinden we een vaste bewoner en kan ik koud douchen. Suzanne had meer geluk, bij haar was het warm. In de ochtend een standje gekregen van de eigenaar dat we niet mochten ´Zelten´ waar we het hadden gedaan. Pech!

Omdat de Main heel erg kronkelt, zijn we die niet gaan volgen en hebben we een doorsteek gemaakt over de bergen. Zwaar maar ook erg mooi door bossen en over onverharde wegen. Je gaat niet zo snel maar daar staat veel tegenover. Overnacht op een camping waar je met een chipkaart moest douchen. Het bleek dat deze zo geprogrammeerd was dat je na 22.00 uur niet mocht douchen. Daar kwamen te laat achter dus dan maar een koude douche en de slaapzak in. Het begint te wennen! Gisteren met de wind mee een korte fietsdag naar Wurzburg gemaakt en daar in een Musik cafe gegeten en gedronken.

Nu dus net Suzanne zien vertrekken. Ik ga nu richting Bamberg, Bayreuth en dan Tschechie in. Ik ben benieuwd hoe het alleen fietsen gaat. Ben er net aan gewend om met zijn tweeen te fietsen.

10 april 2010 - 1.jpg 10 april 2010 - 2.jpg 10 april 2010 - 3.jpg 10 april 2010 - 4.jpg 10 april 2010 - 5.jpg 10 april 2010 - 6.jpg 10 april 2010 - 7.jpg 10 april 2010 - 8.jpg 10 april 2010 - 9.jpg