26 augustus 2007

26 augustus 2007 Reykjavik - Keflavik

Een lekkere rustig aan dag. De laatste fietsdag. De afstand is net als gisteren niet heel ver is. De weg naar Keflavik is 40 km. Ik heb echter het paln opgevat om via Grundavik te rijden.

Vanochtend eerst nog wat uitslapen. Het is wel niet laat geworden maar de bietjes moeten wel nog even verwerkt worden. Om elf uur ga ik op de fiets. eerst de stad uit. Het is zondag dus de wegen zijn rustig. Ik rij op mijn eentje op vierbaans wegen. Na een tijdje fietsen ben ik eindelijk de stad uit en op de grote weg naar Keflavik. Een paar kilomet verder er weer af om richting Grindavik te rijden via de [42]. Bij het geothermisch veld van Seltún zou ik dan mijn ronde over IJsland afgesloten hebben. De weg was lekker, een beetje wind mee en heerlijk rustig. Na 12 km hield het asfalt op en was het weer onvervalst onverhard, te beginnen met een fel klimmetje. Het was wel erg mooi en ongerpet. Het weer is prima. Het ging tot Seltún op en af en het was wel vermoeiend, maar ik doe vandaag alles een tandje rustiger. Ik heb de tijd.

Bij de heetwaterbronenn en modderpruttelpotten mijn brander gepakt en koffie gemaakt. Ik kwam era chter dat mijn witte t-shirt dat ik speciaal had uigewassen om in het vliegtuig te dragen, tegen de band heeft gehangen en helemaal zwart is. Straks maar weer opnieuw wassen. Na een goede pauze, lekker warm in de zon, eindelijk zoals het hoort te zijn, verder naar Grindavik. Ik weet dat er nog 12 km onverhard komt met wasbord. Dat gind de vorige keer niet zo lekker. Ik dacht dat het nu wel makkelijker zou gaan. Ik ben immers meer gewend. Nou nee, niets gewend. Gewoon erg veel wasbord en tjeemig wat een geklapper. Ik kon me dit niet eens meer herinneren, misschien was het wel erger geworden!

Ik wou nog koffie drinken bij een gelegenheid die ikd e vorige keer gezien had, maar er hing een touw over de weg er naar toe. Dan maar doorfietsen naar Grindavik, waar ik op de camping, nu helemaal verlaten, mijn t-shirt heb gewassen. Er stond een pak biotex, dus dat maakte het wel makkelijk. Natuurlijk bij een tankstation nog even een hamburger met friet gegeten en daarna op weg naar Keflavik. Niet een leuke of mooie weg. Het was er druk en men reed erg hard. Een auto die met een grote boog om me heen ging klapte pardoes bijna op een egenligger. Blue Lagoon, van de advertenties voor IJsland, in de verte gezien. Dat ga ik nu niet doen. Eerst lekker weken en dan mijn stinkende fietskleren weer aan doen? Ik douche me wel op de camping.

Op de camping van Keflavik alles nog eens uitpakken en herverdelen voor in het vliegtuig. Ik neem 1 grote fietstas mee als handbagage, dus daar moeten nu alle zware spullen in en geen messen en dergelijke. Lekker opgerumd het bed in.