10 augustus 2007

10 augustus 2007 - Wijnandsrade - Grindavik

's Ochtends nog voor dat de wekker gaat wakker geworden. Op de fiets naar het station om de trein naar Eindhoven te nemen. Vanaf station Eindhoven naar het vliegveld gereden. De fiets rijdt heerlijk. Op het vliegveld meteen begonnen met de fiets in te pakken tot het punt dat ik alleen nog maar de fietshoes erover hoefde te doen. Lange rij voor de incheck balie en toen ik ingechecked had moest mijn fiets meteen weg. Ik kreeg niet eens de tijd om de hoes eroverheen te doen. Na ja, vingers kruizen en hopen. Na lang wachten mochten we eindelijk naar het vliegtuig lopen. Ik zag nog hoe mijn fiets het ruim in ging en ik prees de afhandelaar dat hij dat netjes deed.

Vliegen is saai. Niets te zien en niets te beleven. Het laatste stukje voor de landing pas wat gezien. Mijn fiets zag er in eerste instantie goed uit, maar mijn koplamp bleek kapot te zijn. Bij de balie een formulier laten invullen. Ik moest een een of ander nummer bellen en dan zouden ze de schade refunden. Buiten de hal mijn fiets verder uitgepakt en de koplamp bleek te maken te zijn. Na het nemen van een foto van mijn fiets, zag ik dat de remleiding van mijn voorrem los was. Balen, wat nu? Naar Keflavik een fietsenmaker zoeken, maar deze had nog nooit van hydraulische remmen gehoord en verwees me door naar werkplaats voor hydrauliek. Die man heeft met veel geduld de rem op orde gekregen. Hij wist precies hoe het moest! Een echte techneut met inventieve oplossingen.

Eindelijk op weg. Het was al lang na 17.00 uur en dat is door het tijdsverschil eigenlijk al na zevenen voor mij. Goed, toch maar mijn plan door voeren. Ik heb nog tijd en ik kan genoeg genieten. Ik moest wel weer wennen aan dit soort fietsen. En wat echt tegenviel was het stuk onverhard. Zo'n wasbord .... je klappert uit elkaar, daar moet ik nog wel wat aan werken. Zeker de fietstassen nog beter vastmaken.

Hoogtepunten: Het landschap, de woestheid, de pluimen van stoom, de Noorse Sternen die krijsend boven me vlogen, de dronken IJslandse jongen die een country liedje best mooi wist te zingen.

Dieptepunten: Vliegtuigen en fietsen, geen douche op camping. Wel nog een praatje met een NL-stel gemaakt. Zij gaan met de 4x4 hetzelfde doen als ik (als ik dat tenminste doe).